начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - ТАКАВА КАКВАТО Е!!!

Дискусии на тема съдебната власт в България

ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - ТАКАВА КАКВАТО Е!!!

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 29 Юни 2009, 13:45

Убийството край Шишковци. Поредният ужасяващ пример за резултата от дългите години на нехайство и зариване на главата в пясъка. Като щраусите. В резултат - усещането, че законите не са за всеки, че има български граждани извън обществото и извън правилата.
Вижте коментарите във форумите по драмата в Шишковци. Хората дават воля на гнева си, искат линч за извършителите. Рядко се споменава законът.
Хората не вярват в закона и искат саморазправа. Това, че държавата е неадекватна и не може да осигури прилагането на закона, е смазващо, това е опасно.
Дерибеи и криминални типове, известни от години, са оставяни да вършат гнусните си деяния. Села треперят щом падне мрак и хората залостват портите си сякаш в тъмнината ще излязат невиждани чудовища. Очевидно чудовищата излизат, и няма кой да ги спре. Тези чудовища отдавна вилнеят в съзнанието на всеки от нас и изяждат държавността.
Има неща, които хората не прощават.
И може би най-важното от тях - отказът да се осигури ежедневна защита от престъпността. Ромска, мутренска, или на онези дилърчетата с наркотиците, дебнещи до всяко училище. Сигурност, която всеки един иска, за него и за семейството му.
Няма оправдание за това късогледство. То не може да се коригира от личния лекар.
Ще дойде време хората да го коригират. И изборите може да не са единственият вариант.
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Re: ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - ТАКАВА КАКВАТО Е!!!

Мнениеот plamen_penev » 29 Юни 2009, 14:36

От медиите:
Всички са известни на полицията като извършители на множество кражби и побоища, някои са осъждани.

Какво да кажа... всеки един от нас знае много подобни случаи... Нима всичко това би било възможно без подкрепата и съдрйствието на правоохранителните органи? Косвено или пряко! Кажете ми: какво значи 700000 забутани преписки!? Лично имам случй, в който прокуратурата, при ясни документни доказателства отказва да преследва лъжесвидетел пред съд, "защото бил казал, че не е излъгал"...
Бих разказал един случай из черешовите градини около Пловдив, но нямам доказателствата, защото не съм го видял с очите си... А и лично аз не мога да повярвам, че това, което ми разказаха наистина се е случило - толкова абсурдно звучи в 21 век... в Европа... въпреки че видях много и в полицията и в прокуратурата и в съда през последните 4-5 години.
Та тук не е Сомалия! Или е?
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Съдебна власт