начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ

Дискусии на тема съдебната власт в България

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ

Мнениеот marter » 23 Юли 2007, 08:55

До колкото ми е звестно възнаграждението на съдебните заседатели се изплаща от бюджета на съдебната система в размер 22% от 50% от...за съдебно заседание. Колко е за Софийски градски съд? Колеги, имате ли някаква информация, относно съдебните заседатели (извън НРВПО; КТ; Н№ 27 за СЗ и др.). Избират се по предложение на ОС; полагат клетва; мандатът им е 5 години; полага им се отпуск по КТ за времето на заседанията;участват с право на глас в СЗ... Но нещо повече знаете ли? :oops:
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот barri » 02 Авг 2007, 10:07

250 желаещи да работят като съдебни заседатели към Софийския градски съд търси столична община. Конкурсът вече е обявен, като гражданите трябва да подадат документи най-късно до 31 май в деловодството на общината. Задължително изискване е кандидатите да не са осъждани. Те трябва да представят автобиография и документ за завършено образование.
По закон съдебните заседатели участват само в първоинстанционни наказателни дела. Те се назначават с мандат от 5 г., а дневните им възнаграждения възлизат на 1/22 от 50% от основната заплата на районен или окръжен съдия. В конкурса ще бъдат подбрани и 50 резерви, списъкът трябва да е готов до 11 юни.
barri
Потребител

Мнениеот fixxxer » 02 Авг 2007, 12:19

бари - дай линк за обяват бре! дай повече подробности - срокове и т. н. 8)
fixxxer
Потребител

Назад към Съдебна власт