начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Здравни осигуровки преди 2005 година

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Здравни осигуровки преди 2005 година

Мнениеот iliander » 14 Дек 2011, 18:23

Има падеж за наплатени здравни осигуровки отпреди 2005 година,поради факта,че до тогава работодателите небяха задължение да ги превеждат към Националния осигурителен институт(НОИ).
Въпросът ми е ,защо след като има така нареченото "Опрощаване" на тези задължения ,отпреди 2005 година,се принтират при справка за самоосигуряващите се физически лица(безработни млади хора)?
iliander
Младши потребител

Re: Здравни осигуровки преди 2005 година

Мнениеот usera » 27 Дек 2011, 16:58

Откъде черпите информацията за това 'Опрощаване' ?
Имам една година без осигуровки /2000 мисля/, когато стартираха системата. Тогава доколкото помня пропагандата казваше, че ако нямаш осигуровка ще си плащаш прегледите. Ние и така правихме. Та се чудя с какво основание ще ми искат да плащам нещо което не съм ползвал? И защо не ми върнат тогава парите от прегледите ... с лихва?
usera
Младши потребител

Назад към Трудово право