начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Съкращение по чл. 331 по време на майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение по чл. 331 по време на майчинство

Мнениеот ermina99 » 03 Окт 2012, 22:45

Здравейте,

До месец изтича отпускът ми за бременност и майчинство. Работодателят ми ми предлага съкращение. Интересува ме ако има такова по чл. 331, и получа обезщетение в размер на минимум 4 брутни заплати, калкулирани въз основа на последното ми брутно възнаграждение (има ли значение, че то е било септември 2011 и е било само от 1-9 септември, после излязох в болничен и после в отпуск за раждане?), та имам ли после право на обезщетение за безработица - какво и в какъв размер. Не смятам да излизам в отпуск за отглеждане на дете, а само да си пусна платения годишен отпуск веднага след изтичане на този за раждане. Ако след изтичане на платения отпуск ме съкратят, ще мога ли да взимам 60% от осигурителния праг на брутната ми заплата преди отпуска ми за бременност и раждане за около9-10 месеца (имам около 15 години тр стаж). Опасявам се да не се съглася на такова съкращение и да се окаже, че на борсата ще ми изплащат 60% от минималната заплата за страната... Как да постъпя, кой е най-правилният момент за съкращение в тази ситуация с оглед на най-пълноценно обезщетение от борсата?
ermina99
Нов потребител

Назад към Трудово право