начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

допълнителни задължения без промяна в трудовия договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

допълнителни задължения без промяна в трудовия договор

Мнениеот chinawoman » 08 Сеп 2012, 12:45

Здравейте, работя в кол център като техническа поддръжка и работа с клиенти по един софтуерен проект. Вчера ни казаха, че имаме поредното обучение, на което се оказа, че ни обучават за поддръжка на нов проект, който е на фирма, свързана с фирмата, чиито продукт досега сме съпортвали. Никой не ни е предупредил, няма промяна в договорите или в заплащането, няма назначени нови хора за този нов проект. Той е съвсем различен, с нови изисквания, които се различават от стандартите, по които сме работили до сега. Попитах шефовете дали могат да направят това без промяна в договора, тъй като това са допълнителни задължения и те казаха, че могат,понеже работното време не се увеличава. Да, но се увеличават задълженията по време на работа... Могат ли просто ей-така, законно да ни карат да поддържаме нов продукт, без никакви промени в договорите ни??? Изумена съм.
chinawoman
Нов потребител

Re: допълнителни задължения без промяна в трудовия договор

Мнениеот wladi » 09 Сеп 2012, 22:12

Не съм виждал трудови договори в които софтуерната подръжка да е само за изчерпателно точно изброени софтуерни продукти, обикновено изброяването, ако изобщо има такова е непълно и завършва с и други с които са работи във фирмата.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот ubavataan » 16 Окт 2012, 18:53

вие работите в частна фирма предполагам. а аз работя в държавна институция и изпълнявам 3 длъжности с една заплата .какво да кажа? на кой да се оплача .решава един човек и пише заповедта и ти изпълняваш 3 длъжности.представяш ли си.като започнах работа беше с конкурс.нали ...аз се явявам за 1 определена длъжност. не ми стига мойта работа ами ми дадоха още 3 защото нямало кой да го свърши и аз като най свободна хайде ...затрупана съм от работа всички колеги виждат. и въпреки всичко още 2 длъжности без нито лев увеличение за което.и безмълвно търпя и понасям вътрешно драмата си.отрази ми се на здравето на семейството и на качеството на работа.вярвам ви търсете си правата.аз засега не съм предприела нищо но смятам и събирам сили да го направя.
ubavataan
Нов потребител

Мнениеот perper1 » 16 Окт 2012, 20:07

Защо се учудвате - така е в БГ.
Който го видят, че работи повече му дават повече работа - щото ще я свърши. Който го видят че не работи много - много - по -не му дават работа - щото няма да я свърши.
Както е казал мъдрият български народ "Едно магаре, колкото повече мъкне товар, толкова повече го товарят" :mrgreen:
perper1
Младши потребител

Назад към Трудово право