начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Отказ за допускане до конкурс за държ.служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за допускане до конкурс за държ.служител

Мнениеот simeon_hristov » 09 Ное 2012, 17:00

Добър ден, с голяма доза недоумение ще Ви запозная със следния казус, и с нетърпение ще очаквам компетентен отговор:

При подаване на документи за конкурс за държавен служител в МИЕТ, любезно ми беше обяснено, че няма да ми бъдат разгледани документите тъй като нямам диплома. Ситуацията е следната- тъй като октомври месец ми беше държавния изпит и вследствие на което дипломата ми предстои да ми я връчат (от университета ни казаха спрямо когато министерството на образованието им прати стикери, тоест или декември 2012г. или март 2013г.), подавам необходимите документи а всесто диплома, уверение, че притежавам ОКС бакалавър и ми предстои връчване на диплома.....от въпростното деловодство ми отказват да ме допуснат до конкурс (дори и с академична справка) с мотива, че евентуално няма да могат да ме назначат, защото не притежавам диплома. А изискването е притежание на ОКС бакалавър и прочие, което аз притежавам. (никъде в ЗДС не фигурира думата диплома)

Върпсът ми е така ли е наистина и защо - ако ДА или НЕ ?

Хубав ден

И второ - според ЗДС чл.7 ал.4 не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода ................... - лице което е било осъждано "условно" а вече реабилитирано, отговаря ли на това изискване? (тъй като за други длъжности изрично е упоменато "независимо от реабилитацията")
simeon_hristov
Младши потребител

Re: Отказ за допускане до конкурс за държ.служител

Мнениеот simeon_hristov » 10 Ное 2012, 18:57

мили хора с прискърбие на сърцето и сълзи на очите все още не вярвам, че няма никой компетентен...но и на мен ми се случва да сбъркам...
както казват нашите братя руснаци - "поживеем и увидим"
Здраве да е ;)
simeon_hristov
Младши потребител

Мнениеот simeon_hristov » 12 Ное 2012, 20:41

Мили простосмъртни другари издирва се компетентен човек поне по втория така важен за мен въпрос........?!!? :?
simeon_hristov
Младши потребител

Мнениеот simeon_hristov » 13 Ное 2012, 00:30

Накрая ще ти предложа граждански договор да ми отговаряш на въпросите :lol: А докато е безплатно да побързам с въпросите.
Примерно тук: http://www.mi.government.bg/bg/careers/ ... no-54.html

И по точно •Декларация по чл. 17, ал.2 от НПКДС - Декларирам, че не съм осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода.

Няма уточнение "независимо от реабилитацита" което е характерно за други длъжности. Но пък декларираш нещо което не е точно така..... хмм?!?!

п.с. :arrow: "но, условното е, че "отлага ... за срок от", а не отменя" - Това не го схванах :roll:
simeon_hristov
Младши потребител

Мнениеот simeon_hristov » 13 Ное 2012, 01:20

Искаш да кажеш, че лице осъдено примерно на "условно с 3 г. изпитателен срок" и след това реабилитирано ако попълни тази декларация ще направи нарушение по чл. 313 от Наказателния кодекс ?!

1. Закон за държавния служител чл.7 ал.4 не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода

2. Закон за министерството на вътрешните работи чл.179 ал.2. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или не е освободено от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по чл.78а от Наказателния кодекс

....................................................................................................................................
Тълкуването е едно и също?!

п.п. Пробацията и условното се различават в самото наказание а последиците еднакви ли са?!
simeon_hristov
Младши потребител

Назад към Трудово право