начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

актуалното състояние на трудови договори-справка НАП

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

актуалното състояние на трудови договори-справка НАП

Мнениеот margarita.1957 » 27 Мар 2013, 09:51

Здравейте, преди няколко години бях писала за актуалното състояние на трудовите договори в НАП. Тъй като преди 6 години се смени работодателя, трябвало е да се подаде уведомление по чл.123 от КТ, но не сме го направили. След това, хора които бяха назначени по стария Булстат и бяха съкратени по новия Булстат, си стояха с действащи договори. Ходих при служителка в НАП, която ме накара да нося всички уведомления на прекратените хора на хартиен носител. Направих го, с нейна помощ всичко се оправи, останаха само действащите. И аз се успокоих. Но тази седмица реших да проверя справката и се ужасих. Всички прекратени пак си бяха с действащи договори. Аз имам в папка подадените уведомления за прекратяване, нямам отхвърлени, но защо системата на НАП не ги е изчистила? Мисля си вариант сега да подам такова уведомление по чл.123 от КТ, където да впиша действащите трудови договори, дали вече прекратените няма да останат в стария Булстат? И ще има ли някаква санкция ? Няма ли давност? Ако можете да ми помогнете ще Ви бъда благодарна.
margarita.1957
Младши потребител

Назад към Трудово право