начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

неплатен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неплатен отпуск

Мнениеот dimankastela » 30 Авг 2013, 23:40

Напуснах предната си работа на 29.07.2013.Имам неплатен отпуск за 2 години колко време след напускането имат право да за бавят изплащането
dimankastela
Нов потребител

Re: неплатен отпуск

Мнениеот bird_of_paradise » 31 Авг 2013, 11:02

dimankastela написа:Напуснах предната си работа на 29.07.2013.Имам неплатен отпуск за 2 години колко време след напускането имат право да за бавят изплащането

Няма срок, може да продължи достатъчно дълго и давността да настигне това вземане( виж чл. 358, ал.1 т.3 КТ).
Поканете ги писмено, като им дадете срок и посочите банкова сметка, по която да преведат дължимата сума.
Ако след изтичане срока, който сте дал, няма погасяване чрез плащане- свържете се с колега адвокат, за да депозирате едно заявление по чл. 410 ГПК. По тези производства държавни такси не дължите, а разноските за адвокат ще ви бъдат присъдени.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот dimankastela » 06 Сеп 2013, 18:35

говорих с работодателя каза че ще ми изплати 380 лв. имам 25 дена неползван отпуск усигурявана бях на 450 не съм ли ощетена
dimankastela
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Сеп 2013, 19:44

Нещо не излизат сметките на 380, но може и аз да не смятам добре ( питайте Недев, или изчакайте някой счетоводител да пише в темата ви).
Принципът е следния- размера се определя по реда на чл. 177 КТ ( среднодневното ви брутно трудово възнаграждение за м. юни умножено по 25, колкото дни е годишният ви отпуск) намалено с ДОД.
Друго данъчно бреме нямате тук.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Трудово право