начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

сумирано работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сумирано работно време

Мнениеот drill » 17 Сеп 2013, 17:40

Здравейте,
назначена съм с договор, според който работата се извършва на сумирано работно време с нормална продължителност от 8 часа. Често обаче графикът се прави така, че се налага да работя от понеделник до неделя включително. Въпросът ми е, тези два дни и натрупаните допълнителни часове трябва ли да ми се заплащат и кога?
Благодаря Ви много.
drill
Младши потребител

Re: сумирано работно време

Мнениеот bludniq_sin » 17 Сеп 2013, 17:51

Без оглед нормата на закона при сумирано изчисляване на работното време (каквото има по кол-центрове и др.) най-често се прави така - часовете, които имате да изработвате за седмицата и тези над тях през седмицата Ви се заплащат колкото Ви е ставката на час, тези над планираните ви за седмицата, които сте изработили в събота се изчисляват така че всеки час да е равен на час и половина. В неделя .. не съм сигурен, но май беше същото. Реално ако работите 8 ч. в събота ви се изплащат 12 ч. (при условие че сте работили по 8 часа от понеделник до петък) когато получавате заплата. Ако получавате фиш е лесно да сметнете колко изработени часа са ви начислили и така ще си дадете отговор. Имам познати заети в този отрасъл и мисля, че това е принципът. Но след малко предполагам, ще Ви посочат и точната норма в КТ която да отговори на въпроса ви.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: сумирано работно време

Мнениеот drill » 17 Сеп 2013, 17:55

Благодаря, но във фиша ми не пише нищо за допълнителните часове. Просто пише колко е възнаграждението и до там.
drill
Младши потребител

Назад към Трудово право