начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Прекъсване на временен трудов договор.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекъсване на временен трудов договор.

Мнениеот tenev7676 » 05 Фев 2014, 19:16

Здравейте!Назначен съм на 6-месечен трудов договор,в полза на работодателя.Договорът е от 07.10.2013 г.На 28.01.2014,казах на работодателя,че след приключване на месеца,желая да бъда освободен-т.е от 01.02.2014 г.Разбрахме се на 03.01. да отида в офиса и да подпиша молбата за напускане.На 03.01 ми се обади офис-мениджъра и ми каза,че управителя бил в болнични и да го отложим за по-късно и ми заяви,че ще бъда глобен с една брутна заплата,затова,че не съм спазил едномесечен срок.
Въпроса ми е има ли право работодателя да ме глобява с тази сума?Благодаря предварително!
tenev7676
Нов потребител

Re: Прекъсване на временен трудов договор.

Мнениеот velislavan » 06 Фев 2014, 10:11

Всичко зависи по кой член от Кодекса на труда сте назначен.
Ето какво казва КТ:
Обезщетение при прекратяване на трудовото правоотношение без предизвестие
Чл. 221. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение от работника или служителя без предизвестие в случаите по чл. 327, т. 2, 3 и 3а работодателят му дължи обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за срока на предизвестието - при безсрочно трудово правоотношение, и в размер на действителните вреди - при срочно трудово правоотношение.
velislavan
Нов потребител

Назад към Трудово право