начало

И втората процедура за избор на шеф на ВАС приключи без успех, кандидати няма И втората процедура за избор на шеф на ВАС приключи без успех, кандидати няма

Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Мнениеот yosida » 06 Ное 2014, 22:05

Здравейте, моят работодател предлага да прекрати трудовото ми правоотношение по чл. 331 от КТ, като ме обезщети по същия чл. 331, ал. 2 в размер на минимум 4 заплати.
Първият въпрос, който искам да задам е: какво следва ако не подпиша предложението в предоставения ми седемдневен срок? Мога ли да бъда принудена да подпиша срочен трудов договор и по какви начини могат да ме уволнят в такъв случай?
Вторият въпрос е: ако подпиша и взема обезщетението, колко време ще мога да взимам обезщетение от борсата и в какъв размер?

И всъщност най-важният въпрос е: кой от двата варианта, да подпиша или не, е по-добър.
Много моля за мнения, тъй като имам много малко време. :?
yosida
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Мнениеот neutralen » 06 Ное 2014, 22:33

"Дават ли ти - вземай, гонят ли те - бягай !" - казва една българска пговорка.
Няма нещо по-ценно от народната мъдрост. :D
neutralen
Активен потребител

Re: Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Мнениеот ehomari » 14 Ное 2014, 16:54

1. Искам да знаете, че имате право да откажете на работодателя предложението му, но имате право и да поискате повече брутни заплати да ви се изплатят / ако сте решили да напуснете/ - напр. 6 или 7 брутни заплати.
Ако се случи това и ви ги дадът и приемете нямате право да съдите работодателя.
2. Ако не искате да приложите хипотеза 1 не правите нищо. Може да ви освободят от работа и съответно го съдите за неправомерно уволнение. Може и нещата да спат до тук.
вие си решавате кой вариант да приемете
ehomari
Нов потребител

Назад към Трудово право