начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Малко помощ за назначаване на чужденец

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ за назначаване на чужденец

Мнениеот marina_p » 12 Фев 2010, 17:46

Здравейте,

Регистрирам се в този формум, защото информацията, която прочетох във вашите дискусии е много полезна и смятам, че можете да ми помогнете.

Изправена съм пред следния казус: от скоро работя като счетоводител в малка фирма, която планира да назначи чужденец. Шефът ми ми постави задача да проуча процедурата, защото бъдещият ни служител е гражданин на държава извън ЕС. Доколкото се ориентирах трябва да подадем молба за разрешително за работа и трябва да докажем средносписъчната численост на персонала 10:1 – българи към чужденци. Ние обаче сме общо 7 българи назначени на трудов договор, а чужденци нямаме. Човекът, който очакваме, работи със специализирана програма, с която все още в България не се работи. Планираме внедряване на тази програма на българския пазар.

Бихте ли ме насочили как да действам и какви стъпки трябва да предприема или евентуално към кого да се обърна за подробности по процедурата?

Предваритено ви благодаря!
marina_p
Нов потребител

Re: Малко помощ за назначаване на чужденец

Мнениеот kortsanova » 26 Юли 2011, 15:47

Здравейте,
Намерихте ли отговор на въпроса си, защото ние успяхме след 4 месеца усилия да наемем американски гражданин. Моля пишете на имейл, ако имате въпроси.

Деница Корцанова
kortsanova
Нов потребител

Re: Малко помощ за назначаване на чужденец

Мнениеот nikiboy » 08 Дек 2011, 19:41

Какво открихте за здравните вноски?
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Трудово право