начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

чл. 327 и чл. 221 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл. 327 и чл. 221 от КТ

Мнениеот bg1212 » 04 Юли 2012, 20:47

Здравейте,
Изпаднах в ситуация, която не съм си представяла и не съм особено запозната. Проблемът е следният: подадох молба за напускане с едномесечно предизвестие, въпреки че предизвестието ми е 3 месеца. Не получих нито входящ номер, нито отговор - пълно мълчание, все едно не се е случило нищо. Едва 25 дни по-късно ме уведомиха с отрицателния отговор на молбата, след като попитах кога ще ми бъде изплатена заплатата за предходния месец. Категорично и устно заявих, че няма да продължавам да ходя на работа без да ми изплатят възнаграждението. Заплашиха ме с дисциплинарно уволнение.

Подадох заявление по чл. 327, чл. 221 и чл. 224 от КТ, на който вече получих вх. номер. Моля да ме посъветвате какви са следващите стъпки, както и сроковете за изпълнението по това заявление със съответните членове. Договорът ми е безсрочен с 3-месечно предизвестие. Благодаря ви предварително за отговорите, чрез публикуването на тази тема се надявам да намалеят и подигравките с човешкия труд.
bg1212
Нов потребител

Re: чл. 327 и чл. 221 от КТ

Мнениеот Pause » 06 Юли 2012, 09:41

bg1212 написа:Здравейте,
Изпаднах в ситуация, която не съм си представяла и не съм особено запозната. Проблемът е следният: подадох молба за напускане с едномесечно предизвестие, въпреки че предизвестието ми е 3 месеца. Не получих нито входящ номер, нито отговор - пълно мълчание, все едно не се е случило нищо. Едва 25 дни по-късно ме уведомиха с отрицателния отговор на молбата, след като попитах кога ще ми бъде изплатена заплатата за предходния месец. Категорично и устно заявих, че няма да продължавам да ходя на работа без да ми изплатят възнаграждението. Заплашиха ме с дисциплинарно уволнение.

Подадох заявление по чл. 327, чл. 221 и чл. 224 от КТ, на който вече получих вх. номер. Моля да ме посъветвате какви са следващите стъпки, както и сроковете за изпълнението по това заявление със съответните членове. Договорът ми е безсрочен с 3-месечно предизвестие. Благодаря ви предварително за отговорите, чрез публикуването на тази тема се надявам да намалеят и подигравките с човешкия труд.

След това трябва работодателят ви да се произнесе със заповед в 7 дневен срок и да уведоми НАП по Чл.62 ал.2 КТ,от неговото прекратяване а той е от момента по Чл.335 ал.2 т.3 КТ получаване на заявлението.Както и в този срок да ви оформи документите и съответно ви се разплати.

Въпреки ,че от ваше гледище е могло да поканите работодателя например с покана,надлежно входирана в два екземпляра един за вас и определите някакъв срок да ви плати дължимото.В случай на неизпълнение да потърсите събирането по съдебен ред,но си запазвате трудовото правоотношение.Като едната възможност изключва другата.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право