начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

Уволнение по усл. на 328(1) .4 -спиране за над15 дни

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение по усл. на 328(1) .4 -спиране за над15 дни

Мнениеот tedu_go » 09 Юли 2012, 15:49

Работя в голяма фирма покриваща територията на цялата страна.Сегашната и структрура ,след последната реформа е на 2 нива - Централно управление и поделения- регионални Центрове и Райони.Долното ниво няма право да подписва и прекратява договорите за назначение и уволнение.
Служител съм на един отдел от централното управление, но съм ситуиран в провинцията-има 3 подобни звена към този отдел.При поредните съкращения бях предложен и аз ,но понеже се ползвам с закрила на чл.333(3) не бе дадено съгласие за уволнение.
Сега се опитва съкращение по усл на чл.328(1).4-престой за повече от 15 дни.Възлага ти се дадена задача писменно от отдела и после се пуска заповед ,че не ти се възлага повече работа и си в престой.
Дейността ни обаче е сервизно-ремонтна и имам задължение по дл. характеристика да поддържам даден вид тахника на определена територия. Задачите ми в повече случаи произлизат от долното ниво.Заявките и изпълнението се документират.
Въпроса ми е дали въпреки че от едното ниво няма задачи ,от другото ги получавам и документирам.И най-вече кое се счита за престой - За цялото дружество или за тегионалния сектор на този отдел.Прблема е че работа постоянно има , а се пърси начина за уволнение.
И още- счита ли се за официално поставянето за задачи и отчитането им с кореспонденция по електронна поша без прикрепен елетронен подпис.
Благодаря!
tedu_go
Младши потребител

Re: Уволнение по усл. на 328(1) .4 -спиране за над15 дни

Мнениеот Pause » 10 Юли 2012, 16:47

Проблема е,че ви вкарват шубета в главата за уволнение.Категорично не се смята за престой.Изпълнявайте си правилника за вътрешния трудов ред,и длъжностната характеристика и по мое мнение ще е наред.:)
За престой се смята когато изцяло работника или служителя бездейства - стои без значение е дали вина има работодателя ,или други обективни причини предизвикват това. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право