начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

бившия ми вече работодател се опитва да ме хлъзне :(

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

бившия ми вече работодател се опитва да ме хлъзне :(

Мнениеот stoyan_stoilov » 30 Авг 2012, 09:36

Здравейте,
На 28.08.2012г. бившият ми работодател ме запозна със заповед за удръжки за вреда в размер на три работни заплати. При отказа ми да я подпиша като свидетели се подписаха главната счетоводителка и прокуриста на фирмата. Поисках копие от заповедта , но ми беше отказано. Имам да получавам заплата от фирмата за месец юли (която се бави пети ден)и за месец август (която трябва да получа на 25 септември).
Във връзка с горе изложеното моля да ми отговорите на следните въпроси:
1. Изпратих писмо до работодателя с обратна разписка, с молба да ми бъде изпратено копие от заповедта. В какъв срок трябва да получа отговор и какво да предприема, ако не получа такъв
2. До кого да обжалвам заповедта и как, като не си спомням текста
3. Колко време трябва да мине след датата на падежа за получаване на заплата, за да подам жалба в инспекцията по труда?
Предварително Ви благодаря за отделеното време!
Поздрави,
Стоян Стоилов
stoyan_stoilov
Нов потребител

Re: бившия ми вече работодател се опитва да ме хлъзне :(

Мнениеот rama » 30 Авг 2012, 10:08

В едномесечен срок можете да оспорите писмено основанието или размера на отговорността за вреди. Писмено до работодателя. Важно: осигурете си доказателство за дата и съдържание на писмото до работодателя.
rama
Потребител

Мнениеот stoyan_stoilov » 30 Авг 2012, 21:45

А как се осигурява доказателство за съдържание............ за дата ясно (чрез пощата с обратна разписка), но за доказателство за съдържание нямам идея как става !!!
stoyan_stoilov
Нов потребител

Мнениеот stoyan_stoilov » 30 Авг 2012, 23:11

май няма много желаещи да помагат ;(
stoyan_stoilov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 31 Авг 2012, 11:00

Първо следва да направите писмено искане по Чл.128а КТ с препоръчано писмо с обратна разписка с което да молите работодателя да ви издаде необходимите документи – въпросната заповед за налагане на ограничена имуществена отговорност.И след получаването и да направите писмено възражение пак с писмо с обратна разписка като оспорвате основанието и размера на отговорността - просто оспорвате ,не сте съгласен.Ако ,работодателят не ви издаде копие от заповедта носи отговорност по Чл.226 КТ.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот stoyan_stoilov » 31 Авг 2012, 23:46

Новина :( За съжаление заповедта вече е влязла в сила няма и 4 дни след връчването............. по сметка са ми преведени няма и половината пари от заплатата за юли. Ква е тая държава щом всеки може да си прави квот поиска :( Майка България .....................
stoyan_stoilov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 01 Сеп 2012, 10:35

Как ,се убедихте? :lol:

Нещата при вас ,отиват в инспекция по труда.И за по сигурно използвайте нотариална покана при искането на документи и при подаването на възражение.Тъй като ,немогат да се правят удръжки преди да е изтекъл 1- месечният срок за възражение т.е. заповедта не е влязла в сила.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право