начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Съкращение по време на майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение по време на майчинство

Мнениеот precisa » 20 Ное 2012, 19:59

Във фирмата където работя започна масово съкращение и вероятно ще дойде скоро и моят ред. Върнах се след като ми изтече отпуска за гледане на дете до 410 дни и взимам 120 лв от майчинството от този месец. съкращават по чл. 328, т. 1 ал. 3. Знам че мен закона ме закриля до някаква степен но имам ли право на допълнителни обезщетения и по кой член е по- добре да ме съкратят. Позната ми каза, че обезщетенията от бюрото по труда се изчислява 18 месеца назад но не върху сумата която съм получавала (90 % от заплатата, а върху минималната :shock: ) Така ли е?
precisa
Нов потребител

Re: Съкращение по време на майчинство

Мнениеот holymoses » 23 Ное 2012, 15:53

При вас работодателят ще трябва да поиска разрешение от Инспекцията по труда, за да ви уволни, и най-вероятно ще го получи заради икономическото положение в страната. По кой член ще стане - няма значение. Въпросът е да не е по "взаимно" съгласие :) Относно обезщетенията от бюрото по труда - не съм съвсем наясно, бих ви посъветвала да отидете в бюрото по местоживеене и да попитате или да пуснете писмено запитване до НОИ.
holymoses
Нов потребител

Назад към Трудово право