начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Важен въпрос касаещ бременна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Важен въпрос касаещ бременна

Мнениеот ititokotoko » 09 Апр 2013, 10:05

Здравейте.
Става въпрос за следното:

Договора ми е по чл.67 ал1 т1 , на основание чл70 ал1със срок на изпитание 6 месеца. Срокът на изпитание е до 08.04.22013, но по чл. 71 ал4 се казва ,че : В срока за изпитването не се включва времето, през което работникът или служителят е бил в законоустановен отпуск или по други уважителни причини не е изпълнявал работата, за която е сключен договорът.
Аз до момента съм ползвала 5 дни болничен , а за останалите дни, в които ми се е налагало да оцъствам от работа и не са ми били заплащани съм се договаряла устно с шефа. Питането ми е дали тези дни се водят редовно за оцъствие без наличието на документ за това , при положение че по принцип неплатен отпуск се иска с писмено искане и разрешение? Недоказуеми ли са щом няма документ и могат ли да ги броят и тях като мое оцъствие и на тяхна база да ми се увеличи срокът на изпитване? Тоест да считам ли, че този срок ми се удължава само с въпросния болничен, за който имам документ или вкючително и другите дни? -Защото в противен случай ако те могат да ми считат устно договорените дни , в които съм оцъствала това означава, че биха могли да си ги увеличат, колкото сметнат за необходимо, така че първоначалният ми договор със срок на изпитване скоро да не изтече и те да имат основанието да го прекъснат по всяко време в близките дни ако така им е угодно, при наличието на моята бременност в момента?
ititokotoko
Нов потребител

Re: Важен въпрос касаещ бременна

Мнениеот just__me » 03 Юли 2013, 14:49

Здравейте! Относно дните на отсъствие само с изрични устни договорки с шефа,смятам че те нямат никаква правна сила в случая.Не съществува никакъв документ и ли молба от ваша страна,които да доказват,че не сте била на работа по това време.Така,че срокът на изпитване се удължава само с 5-те дни,за които сте си взела болничен.А относно предсрочно прекратяване на договора Ви ,погледнете разпоредбата на чл.333 ал.5 от КТ
just__me
Младши потребител

Назад към Трудово право