начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Напускам работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускам работа

Мнениеот salvaje » 17 Май 2013, 15:31

Здравейте!Имам следния проблем-подадох молба за напускане с 30дневно предизвестие на 15.04.2013.Работих до 15.05 .На същия ден си дадох трудовата книжка,която между другото никой не ми поиска, а аз се обадих да питам какво е нужно да направя.Както и да е,2 дни подред ходя да си я взема ,но не е попълнена.Също така трябва да ми изплатят отработеното,но като отидох днес при управителя ми каза че не бил приключил с мен и мога да си взема парите другия месец,когато щяла да излезне ведомостта!Намерих друга работа,която не е в София и разчитам на тези пари!Длъжна ли съм да чакам до другия месец и трябва ли да чакам още за трудовата книжка при предположение че днес е 17.05?
salvaje
Нов потребител

Re: Напускам работа

Мнениеот rts » 17 Май 2013, 15:44

Работодателят е длъжен при прекратяване на трудовия ви договор да ви връчи Заповед за прекратяване и незабавно да ви попълни трудовата книжка за стажа Ви във фирмата.
Последната заплата, заедно с полагащите ви се обезщеттения (ако има такива) следва да получите в срока, определен за изплащане на заплати (вероятно до края на следващия месец).
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право