начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Такса от спечелено дело

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса от спечелено дело

Мнениеот lyubaka » 20 Юни 2013, 16:19

Здравейте!
Напуснах работа преди време по чл.327 за неизплатени заплати. След като чаках няколко месеца да ми ги изплатят, заведох дело, което спечелих и заплатите и обещетението ми бяха изплатени. Получих решение от съда да ми бъдат изплатени таксите по делото и лихвите за забавяне, но си останах само с чакането. Всеки път като отивах да си ги търся казваха, че ще ми се обадят и така докато вчера затвориха фирмата. Става въпрос за х-л "Дунав" в Русе, а фирмата се казва "Хотел Мениджмънт" АД. Разбрах, че е влязъл ЧСИ.
Въпросът ми е дали има начин да си получа дължимите пари и дали трябва да ги търся от ЧСИ-то, или трябва да завеждам ново дело?
Благодаря предварително!
lyubaka
Нов потребител

Re: Такса от спечелено дело

Мнениеот just__me » 04 Юли 2013, 11:04

Здравейте !
След като имате влязло в сила съдебно решение,с което Ви се признава правото да получите изплатените таксите по делото и лихвите за забавяне,имате възможност да си ги получите като се снабдите с изпълнителен лист.Молбата се подава до районния съд като към нея прилагате и копие от съдебното решение.Въз основа на това съдът ще Ви издаде изпълнителен лист и по този начин ще може да си съберете вземанията по принудителен ред.От обяснението Ви разбирам,че вече има започнало изпълнително производство срещу вашия кредитор.Можете да се присъедините към вече висящото производство.Погледнете чл.456 - 464 от ГПК.
just__me
Младши потребител

Назад към Трудово право