начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Не изпълнено допълнително споразумение към трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не изпълнено допълнително споразумение към трудов договор

Мнениеот ubiboy » 28 Юни 2013, 19:09

Здравейте миналата година сключихме с фирмата ми работодател допълнително споразумение за работа в чужбина за 5месеца което не беше изпълнено от страна на работодателя преди датата на за заминаване получих 600€ аванс които в последствие похарчих по договор трябваше да получаявам по 1700€ на месец но казаха че ще получавам 1000€ за другите да не питам това заплащане обаче по договор трябва да започне от стъпването ми на немска земя договора с немците се провалил и така и не отидох сега започнаха да ми удържат 600те € въпросът ми е имат ли право и мога ли аз да изисквам неустойка за изпълнение на допълнителното споразумение. Благодаря
ubiboy
Нов потребител

Re: Не изпълнено допълнително споразумение към трудов догово

Мнениеот ubiboy » 01 Юли 2013, 17:13

Темата е за триене свърших си работа
ubiboy
Нов потребител

Re: Не изпълнено допълнително споразумение към трудов догово

Мнениеот planinaot » 09 Юли 2013, 15:00

ubiboy написа:Здравейте миналата година сключихме с фирмата ми работодател допълнително споразумение за работа в чужбина за 5месеца което не беше изпълнено от страна на работодателя преди датата на за заминаване получих 600€ аванс които в последствие похарчих по договор трябваше да получаявам по 1700€ на месец но казаха че ще получавам 1000€ за другите да не питам това заплащане обаче по договор трябва да започне от стъпването ми на немска земя договора с немците се провалил и така и не отидох сега започнаха да ми удържат 600те € въпросът ми е имат ли право и мога ли аз да изисквам неустойка за изпълнение на допълнителното споразумение. Благодаря

Уважаеми господине, за да Ви отговорим коректно е необходимо да се запознаем точно с клаузите на въпросното допълнително споразумение.
От предоставената от Ваша страна информация, която е откъслечна и фрагментарна, можем да заключим следното:
А). Вие сте получил 600 евро аванс, затова че ще извършвате работа в чужбина.
Б). Вие сте похарчил парите.
В). Договорът се е провалил.
Ако въпросните 600 евро са Ви дадени авансово като част от трудовото възнаграждение, което е трябвало да получавате след като започнете работа в Германия, то тогава би трябвало да ги върнете, понеже не сте положили труд в Германия, следователно не сте заработили тези 600 евро.
Що се отнася до неустойката - вижте какво пише в договора Ви. Ако е предвидена клауза включваща неустойка ще имате право да я търсите по съдебен ред.
planinaot
Младши потребител

Назад към Трудово право