начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

дисциплинарно уволнение без съгласие на работника

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дисциплинарно уволнение без съгласие на работника

Мнениеот biliana_sd » 24 Сеп 2013, 10:16

Здравейте на всички в този прекрасен форум.Радвам се ,че попаднах тук.Нодявам се някой да ми помогне по моят казус.

Четири месеца работих за фирма в град София. Аз съм от Стара Загора.Бях назначена на работа на дата 10.06.2013год. на срочен трудов договор изпитателен срок шест месеца. На 04.09.2013год. подадох своята молба за напускане - и да ми се прекрати договора на 10.09.2013год. Точно на тази дата аз получавам аванс . Дадоха ми на половин ,само 100лв с претекст че напускам. Молбата за напускане не беше подписана от работодателя. Бях принудена да ходя на тази работа. Но с тези пари няма как да се живее в София.Нямаше как да остана.Много кратно го предупреждавах ,че няма къде да отида. Бях изгонена и от квартирата,защото има наем да преплащам и сметки.Накрая просто си тръгнах за Стара Загора / на улицата ли да спа/.Обадих се на работодателя и му го казах.След няколко дни звъннах да попитам за документите си ,кога ще са готови.Беше ми заявено ,че съм дисциплинарно уволнена поради неявяване на работа и загуба на доверие от страна на фирмата /един вид съм я ощетила/ ,още и ,че аванса който съм получела е заслужен след наложена глоба от страна на работодателя ????? Бях заплашена със съд. Това е абсурд ... До ден днешен не съм получела заповед за уволнение.Въпреки че ги помолих да ми я изпратят. .. Абсурдно е !!! Да си подам молбата за напущане ,да не е подписана и след няколко дни да ме уволнят.Даже и погледнато така е смешно. Моля Ви за съвет ,как да постъпя ???? След тези заплахи наистина ще ме осъди работодателя и иска да му изплатя предизвестието ,което не желаех да отработвам ....
biliana_sd
Нов потребител

Re: дисциплинарно уволнение без съгласие на работника

Мнениеот xaoc1973 » 24 Сеп 2013, 16:26

НИКОЙ не може да Ви даде отговор, защото давате непълна информация - по кой член е ТД, с какъв срок е срочният ТД (това не е срокът на изпитване), в чия полза е изпитването и др. Пейстнете сканиран тук ТД и тогава ще получите отговор.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Назад към Трудово право