начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Наказание или уволнение?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказание или уволнение?

Мнениеот joax12 » 14 Окт 2013, 18:27

Здравейте. Изпълнителният директор в предприятието, което работя ми даде "Писмо-искане" преди няколко дни със следното описание:
"На основание чл. 193, ал.1 от КТ и във връзка с докладна записка Но.../Дата г:
Моля представете в седем дневен срок, считано от датата, на която е връчено писмото, Вашите писмени обяснения за отклоненията от предварителния маршрут на управлявания от Вас автомобил ..." - тук са изброени 3-4 дати, в които съм направил "отклонение".

Направих докладна записка, в която обясних причините за отклонението - технически неизправности (теч в резервоара) и в един от случаите нареждане на бившия директор, в което той ме насочва в магазин за да проуча дали има в наличност определени части. Докладната записка е дадена на изпълнителния директор, а той я е дал на ТРЗ и после е искал монтьорите да напишат обяснение(също) до ТРЗ.

Преди да беше дадена докладната записка беше сформирана комисия от механик, началник автотранспорт и автомонтьор, с които е изготвен протокол, в който пише, че са установени неизправностите по автомобила и "шофьорът няма вина за допуснатата неизправност".

Днес началникът на гаража ми заяви да се явя утре в 08:00ч. в "Управлението". Можете ли да ми дадете съвети и съответно дали биха могли да ме накажат по някакъв начин?
joax12
Младши потребител

Назад към Трудово право