начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

ДДС за възст на ЕТ - продаден по чл 15 от ТЗ и заличен

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДДС за възст на ЕТ - продаден по чл 15 от ТЗ и заличен

Мнениеот A_anastasova » 25 Мар 2008, 17:50

ЕТ продава предприятието си по чл 15 от ТЗ на ЕООД със заличаване на ЕТ . През последния данъчен период м декември 2007 ЕТ излиза на възстановяване и се дерегистрира.След консултации в НАП се стига до извода че сумата ще бъде възстановена на физ.лице поради дерегистрация . При направената проверка на ЕТ отказват да възстановят ДДС, като се позовават на чл 10 от ЗДДС, а оттам и чл 60 от правилника. Но не съм подала опис в едномесечен срок по ал 6. Но според мен чл 60, ал 1,т 1 за да попадне тук трябва да са налице следните условия
“т. 1. преобразуващият се не е упражнил правото си на приспадане на данъчен кредит”
- а не се ли счита че , ЕТ е упражнил с включване на МД /в нашия случай/ в дневника на покупките .

Как може ООД да ползва данъчния кредит – като е правоприемник па чл 10 и като се има предвид че това е ддс за възстановяване по справка декларация за последния данъчен период на ЕТ.
Моля помогнете,сумата е голяма!
A_anastasova
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 18:02

Първо - щом ООД е правоприемник ... следват там едни неща на основание този факт ...
Второ - щом сумата е сериозна защо "рискувате" да получите потенциално погрешно становище тук (а както не веднъж съм казвал - всяко становище, дадено без да се разгледат документите по конкретен казус е такова) ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот A_anastasova » 25 Мар 2008, 18:09

inspectore,Най-малко ще рискувам и ще разчетам на това становище,но ще уважа мнението на всеки. Търся компетентен,които да разгледа документите и по нататък е ясно............
A_anastasova
Нов потребител

Мнениеот A_anastasova » 25 Мар 2008, 19:43

Не е късно да ме насочите .От Пловдив. Вярно че се увлякох.
A_anastasova
Нов потребител

Мнениеот A_anastasova » 26 Мар 2008, 08:59

Благодаря Ви!
A_anastasova
Нов потребител

Назад към Данъчно право