начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

проблем със съседа заради вх.врата

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем със съседа заради вх.врата

Мнениеот eleonora_nv » 03 Яну 2012, 19:29

Здравейте,
Моля за съвет по следния проблем. Преди седмица сменихме вратата на апартамента. В момента тя се отваря навън и надясно. Два дни след това съседа отдясно вдигна пушилка, че вратата му пречи и ще подаде жалба при домоуправителя и в общината. Наистина като се отвори вратата запушва тяхната, но колко време стои отворена една входна врата?! Има и други такива врати в блока, не е само нашата. Проверихме при фирмата производител, няма как вратата да се обърне, трябва нова. В момента не можем да си я позволим :oops: . Има ли начин съседа да ни принуди да сменим вратата?
Благодаря предварително за съдействието.
eleonora_nv
Нов потребител

Re: проблем със съседа заради вх.врата

Мнениеот TheOldMan » 05 Яну 2012, 00:48

Нямате право да променяте нищо по сградата без проект. В чертежите на оригиналната документация на сградата има врата, която се отваря навътре. Под този чертеж се е подписал архитекта, въз основа на този чертеж съседа ви си е купил апартамента. Сега ситуацията е променена, и съседа има пълното право да настоява да получи точно това, за което е платил - а именно съсед с врата навътре, която не "захлупва" неговата.
Според буквата на закона - това е положението. Да, има право да ви принуди да възстановите оригиналното положение на вратата, има и право да ви съди за неудобства, причинени от вашата врата.
А как точно ще ви "принуди"... нямам си на идея. Но ако е човек, който си няма друга работа, може да ви стъжни живота. Ще има да ви разнася из съдилища, да ви посещават комисии, да ви съставят протоколи, и всички разноски за тези негови забавления ще трябва да ги поемете вие, тъй като в един процес той ще е в правото си.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: проблем със съседа заради вх.врата

Мнениеот eleonora_nv » 20 Яну 2012, 17:25

Благодаря за отговора Ви, колкото и да не ми харесва :? .
eleonora_nv
Нов потребител

Назад към Етажна собственост