начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Воена служба за лица с двойно гражданство..

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Воена служба за лица с двойно гражданство..

Мнениеот Николай Сердюк » 24 Окт 2001, 23:01

Здравейте! Аз съм един бесарабски българин, който е дошъл преди четири години (през 1997) в република България с цел следване. През 1999 получих българско гражданство, като запазих предишното си (молдовско). В република Молдова съм минал казармата и имам войната книжка. В момента се водя на учет в Първо Воено Окръжие(София), откъдето постояно получавам призовки. Трябва ли аз да служа в две държави??? Ще бъда благодарен за отговора Ви...
Николай Сердюк

RE: Воена служба за лица с двойно гражданство..

Мнениеот Христо Радоев » 29 Окт 2001, 12:24

Уважаеми г-н Сердюк, По силата на Закона за отбраната и въоръжените сили на република България Вие ще сте освободен от наборна военна служба, ако не пребивавате постоянно в България, ако сте навършил пределната възраст 30 г. или ако службата ви в Молдова се зачита у нас въз основа на двустранен международен договор между България и Молдова. Съветвам ви да се обърнете към молдовското посолство в София, за да разберете дали съществува такъв договор.
Христо Радоев

Назад към Гражданство