Въпросите са ми няколко и ще съм благодарен на съвети.
1. Важи ли пълната давност по ЗЗД (5 годишната) ,при условие че искам да заведа редица искови молби по редица СТАРИ задържания под стража и последвали прекратени дела с постановления, оправдателна присъда и присъда,която е глоба по 78а НК а ?
2. Задържанията са ми в годините 1996-1999 ,а постановленията за прекратяване взимам сам с молба от СРПр 2010 година, оправдателната присъда ми е дадена 1996, а глобата 2000 година.
3. Четох решения по такива искови молби, по които НЕ се образуват дела, точно заради изтеклата погасителна давност, но въпреки това, се минава през всички инстанции и Страсбург приема и разглежда исковите молби,както и постановява глоби на държавата.
4. Питам, защото скоро се наложи да доизлежа 33 дни в СЗ заради присъда по чл 343в ,предварително бях написал молба за приспадане по чл59НК , но всички инстанции ми отказаха с мотива липса на кумулативност ,демек прилагането на 23-25 нк. От върховна прокуратура отказа съдържаше и абзац : "При условие, че имате претенции, имате законово право да отнесете исканията си за обезщетение по чл5 КЗПЧОС"
В интерес на истината, нямах намерение да стигам до там, но факта, че имам "гараж" ,както се изразяват лишените от свобода и,въпросния не ми се зачита ,все едно съм бил на почивка ,ме накара да напарвя тази стъпка.
Благодаря предварително
- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искова молба въпроси
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Искова молба въпроси
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Re: Искова молба въпроси
Някой ще бутне ли едно рамо по въпросите ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|