начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

zad granica

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

zad granica

Мнениеот cami89 » 24 Мар 2007, 14:38

zdraveite!imam nujda ot malko info no ne moga da namerq ni6to v neta.bihte li mi kazali kak da si izkaram zadgrani4en pasport i izob6to ima li nujda ot tova pri polojenie 4e iskam da patuvam za italia(nali v EC moje da se patuva s li4na karta)?samo 4e problema mi e 4e nqmam 18 vse o6te a i roditelite mi sa razvedeni!kade trqbva da otida i kakvo trqbva da predstavq!?a i sa6to me interesuva kade da otida za da si izkaram pasporta, za kolko vreme stava i kolko pari 6te mi struva!?
predvaritelno blagodarq
cami89
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 24 Мар 2007, 15:02

1. Паспорт "се вади" там, откъдето сте си извадили и личната карта. Попълва се заявление, нова снимка, личната карта и родител.
2. Зад граница, докато не навършите 18 години без съгласието на двамата си родители не можете да пътувате. Трябва и двамата да са съгласни за Вашето пътуване (прд Нотариус).
3. За да преминете границата на Италия няма да Ви трябва паспорт, но сигурно имате карта на Европа, отворете я - ще Ви трябва паспорта да минете през други държави, които не са членки на Европейския съюз.
sunshine_75
Потребител

Назад към Гражданство