начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Промяна на месторождението от страна на Есграон

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Промяна на месторождението от страна на Есграон

Мнениеот avril » 08 Ное 2012, 00:42

Здравейте,
в удостоверението ми за раждане е посочено, че съм родена в населеното място, в което е бил постоянният адрес на родителите ми, а не в населеното място, в което се намира здравното заведение от което ми е издаден акта за раждане. Проблемът е че всичките ми документи до този момент са издадени въз основа на удостоверението ми за раждане. При актуализация на данните в национална база данни " Население" е променено мястото ми на раждане , като е вписано това населено място от акта за раждане. Тази промяна ми създава пречки при вадене на нова лична карта, поради изтичане срокът на старата. За съществуването на това несъответствие, научих едва при подаването на заявление за подмяна на личната ми карта.
Въпросът ми е :
1) Трябва ли от ЕСГРАОН да ме уведомят за несъответствието и необходимо ли е съгласието ми за тази промяна?
2) Ако сега издам пълномощно на адвокат за да ме представлява във връзка с казуса , то валидно ли ще е ? ( личната ми карта е с изтекъл срок т.е. невалидна )
3) Може ли да се направи промяна по административен път и да бъде " върнато" мястото на раждане посочено в удостоверението ми за раждане?
avril
Нов потребител

Назад към Гражданство