начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Влизане в България преди получаване на виза Д

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Влизане в България преди получаване на виза Д

Мнениеот new_user » 22 Мар 2013, 21:15

Здравйте,
Съпругът ми е гражданин на Израел и към момента изчаква издаване на виза за дългосрочно пребиваване Д. Позволените от Регламент (ЕО) № 539/2001 на Съвета 90 дни изтекоха в края на Февруари и трябваше да напусне България.
Бихте ли ме посъветали дали, с оглед на това че сме семейство и той вече е подал необходимите документи за издаване на виза, има някаква възможност да се върне в България преди да получи виза?
Предватително благодаря!
new_user
Нов потребител

Re: Влизане в България преди получаване на виза Д

Мнениеот pianka » 21 Апр 2013, 17:08

не съм юрист, но съм свидетел, че, да, може, с туристическа виза, ако попадне на правилния митничар.
pianka
Младши потребител

Re: Влизане в България преди получаване на виза Д

Мнениеот nikiboy » 23 Апр 2013, 23:06

Реално като гражданин на Израел има право на безвизово пребиваване в България 90 дни в рамките на 6 месеца. Теоретично е възможно граничния полицай да не забележи, че вече е използвал тези 90 дни :) .
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство