начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Какво е майчинството за трето породено дете?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво е майчинството за трето породено дете?

Мнениеот mirence » 09 Яну 2013, 14:24

Здравейте! Имам нужда от тълкуване по повод следния казус. Имам две деца, с разлика година и девет месеца, а в моменти очаквам трето и съм в отпуск за отглеждане на дете до две години от Август 2012г. Предстои да излезна болничен, с последващо майчинство през Март, тази година Бихте ли ми казали какво се взима за база за определеянето размера на майчинството, при положение, че имам непрекъснат трудов договор и не съм се връщала на работа през целия период?
Какви са ми вариантите за запазване осигурителнитеми и права и получаването на обещетение и майчинство, ако прекратя настоящия си трудов договор? Ако започна работа при друг работодател, на базата на какъв доход ще ми бъде изчислено обещетението за болничен и майчинство? Какъв доход се взима предвид за база за времето, когато съм била по майчинство отпуск за огглеждане на дете до години?

Благодаря предварително!
mirence
Нов потребител

Назад към Осигурително право