- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
длъжна ли съм да се пенсионирам след доплащане на трудов ста
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
длъжна ли съм да се пенсионирам след доплащане на трудов ста
Здравейте. Въпросът ми е: ако доплатя липсващият ми трудов стаж, длъжна ли съм да се пенсионирам веднага? В случай, че е възможно да остана на работа - при съгласие на работодателя- ползвам ли всички договорени права за пенсиониране, на по-късен етап? Благодаря.
- olina
- Младши потребител
Re: длъжна ли съм да се пенсионирам след доплащане на трудов
По нашия закон няма задължение за лицето да се пенсионира. Това е само ваше право и никой не може да ви принуди да прекратите трудовия си договор при придобиване на право на пенсия.
Ако отговаряте на условията за стаж и възраст за пенсиониране, може да си подадете документите в НОИ.
Ако отговаряте на условията за стаж и възраст за пенсиониране, може да си подадете документите в НОИ.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: длъжна ли съм да се пенсионирам след доплащане на трудов
Да, благодаря, но подаването на документи в НОИ, не означава ли изявено желание за пенсиониране?
На мен не ми е ясно и - при придобито право на пенсия след заплащане на стаж, и оставане на работа, ако се случат съкращения, структурни промени и ли друго...ще загубя ли правото на шест заплати при пенсиониране?
На мен не ми е ясно и - при придобито право на пенсия след заплащане на стаж, и оставане на работа, ако се случат съкращения, структурни промени и ли друго...ще загубя ли правото на шест заплати при пенсиониране?
- olina
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|