начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Казус, свързан с осигуровки

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус, свързан с осигуровки

Мнениеот tatyana_naneva » 01 Фев 2015, 22:33

Здравейте! Имам нужда от съвет, от някой специалист. Аз съм самоосигуряващо се лице. През летния период прекъсвам дейност и я подновявам през октомври. До юни 2013 се осигурявах на ниския процент. През есеннта, когато поднових дейност исках да променя процента си и служителката в НАП прие декларацията ми с думите "Преди не можеше, но сега вече ви разрешават да променяте процента по средата на годината". До тук добре. Преди два дни ми звъннаха от НАП, тъй като трябваше да направя една корекция на данъчната ми декларация за 2013 и ми вдигна скандал как така самоволно си променям процента по средата на годината. След това ми обясни, че от 2013 до 2015 всички осигуровки, които съм внасяла на високия процент няма да бъдат зачетени и трябва да отида да корегирам декларация 1 за въпросния период.
Въпросът ми е какво мога да направя, за да бъдат зачетени осигуровките на високия процент поне за 2014г. Все пак НАП е приел декларацията ми и са си сложили печата, че мога да направя тази промяна.
Предваритрлно благодаря за помощта!
tatyana_naneva
Нов потребител

Re: Казус, свързан с осигуровки

Мнениеот morka » 10 Фев 2015, 19:39

ей затова тия декларации категорично не трябва да се подават на гише
точно на тия гишета лелите явно ги избират от най-неграмотните - или ще върнат човек с вярна декларация, или, още по-зле, ще приемат невярна декларация

по принцип има мегдан да настоявате, но се съмнявам да се справите сама, така че НАП да ви върже от раз
morka
Младши потребител

Назад към Осигурително право