Здравейте, бих искал да ви помоля за малко информация относно лице което е с 90% загуба на слуха, също така е и незрящ с едното око. Запитването ми е, има ли право на осигуряване от ТЕЛК. Питам, защото преди 6 години му беше отказано подпомагане, а в момента не мога да открия информация дали има право на такава инвалидна пенсия.
Благодаря.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 17:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за право на ТЕЛК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за право на ТЕЛК
Би трябвало. Ако инвалидността му е над 50% има право на инвалидна пенсия.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Без решение на ТЕЛК няма такова право
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Знам че без решение на ТЕЛК няма как да стане, но ако можете да ми извадите някакви законови критерии, така че комунистическата лелка от ТЕЛК като откаже да си свърши работата, да мога да и покажа закона, а не да ми иска пари и подкупи. Не може циганите да получават за щяло и не щяло социални, а истинските нуждаещи се да бъдат подритвани!
- nikodine
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|