начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Разноски по НЧХД

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разноски по НЧХД

Мнениеот skym0nt » 09 Май 2015, 10:33

Здравейте. Имам питане към всички потребители от форума. Казуса е следния.
1) Бях частен тъжител по нчхд за клевета срещу друго лице. Районният съд осъди лицето. 2) Окръжният съд оправда лицето и ме осъди да платя разноските по делото в размер на 600 лв. 3) Обжалвах на ВКС, който потвърди решението на ОС без да се произнася за разноски при положение че доверениците -2ма на подсъдимия изрично си поискаха разноски от ВКС. Но ВКС само потвърди решението на ОС без да се произнася по въпроса с разноските.
Та въпроса ми е само тези 600 лв ли ще трябва да заплатя или и други при положение, че никъде не е споменава нищо друго.
Благодаря предварително за отговорите
skym0nt
Нов потребител

Re: Разноски по НЧХД

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Май 2015, 12:43

На този етап дължите само 600 лв. Не съм много наясно със специфичните процедури, но който е ощетен - трябва да иска допълване от ВКС. Тоест - другата страна трябва да иска произнасяне по разноските, в срок, определен от закона - около 1 месец максимум.Ако прибавят нови разноски - тогава дължите в повече.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Разноски по НЧХД

Мнениеот svettoslav » 01 Юни 2015, 21:21

Няма режим за допълване по НПК,но по аналогия с другите процес. закони,що да не може,в частта за разноските.
Подобно и при прекомерност например.Един колега по едно кьораво дело за 400лв. си писал и 1 200лв. адв. хонорар.
Понеже наказателно дело,да се чудиш как да го редуцираш.То по тая логика и 5 бона да си пиша по дело за повреждане на прозорец на кола на стойноскт 60лв. по чл.216 ала.4 НК.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Общи дискусии