начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини?

Мнениеот petyo70 » 09 Дек 2014, 22:25

Имат ли законно право родители да изискват поставянето на камери за онлайн видео наблюдение със звук в занималнята и спалнята на децата в детската градина?
petyo70
Нов потребител

Re: Пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини?

Мнениеот doc03 » 09 Дек 2014, 22:53

Абе хора, съвсем ли изтрещяхте ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Дек 2014, 12:00

Няк'во угощение за педофилите ли искате да спретнете?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 10 Дек 2014, 14:05

Ми кой за квот си мисли
commodoro
Потребител

Мнениеот 111888 » 10 Дек 2014, 15:23

още малко и в санитарните помощения ще поискаш камери?
111888
Потребител

Мнениеот sechka » 10 Дек 2014, 15:27

Който няма доверие на служителите в детските градини да си наеме бавачка и да сложи ако иска по 20 камери във всяко помещение. :roll:
sechka
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Дек 2014, 17:35

Децата отиват в детска градина и на училище за да се учат на ред и дисциплина. Там е като в обществото, принудата винаги е налице, без значение дали ще е от страната на администрацията или буйни деца. Заради изперкали родители и НПО-та децата ще се изтрепят едно друго.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот 111888 » 10 Дек 2014, 17:59

ivanov_p написа:Децата отиват в детска градина и на училище за да се учат на ред и дисциплина. Там е като в обществото, принудата винаги е налице, без значение дали ще е от страната на администрацията или буйни деца. Заради изперкали родители и НПО-та децата ще се изтрепят едно друго.

Нито училището, нито детската градина е казарма. И друго-в училището липсва насрещно уважение от учителя към ученика. Питам аз-що в нашенските училища учителите говорят към учениците на "ти" и малко име. каква е тази селко-пренебрежителна практика.
Знаете ли,че във Френския език също има Вие и Ти форми. Във Франция е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО учител да говори на Вие и фамилия дори към ученици в първи клас -"Вие мосю Дарбоа сте си научил добре урока", примерно . Плюс обръщението господине. И не е подигравателна "Вие" формата към ученик, а е общоприета. Че учениците са идното поколение, и във френските училища те получават уважение. В българските училища пренебрежение и ти-кане. Във Франция ако учител си позволи да из-ти ка на ученик, а не му говори на Вие-ще си търси друга работа-където си говорят на ти-например на строежа.
111888
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 10 Дек 2014, 18:24

111888 пЪрдон! Аз си мислех, че децата ходят на училище не само за да получават дължимото им уважение като нашето бъдеще, а и за да се научат ТЕ да уважават институцията училище, да се научат да Мислят, да се научат да комуникират като хора с връстниците си! И това очаквам от учителите - не да ми галят детето и да го учат на етикет и да си говорят на вие, а да съблюдават паралелно с мен развитието му като индивид и допълнително да го учат на това, за което им се плаща.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Дек 2014, 20:42

В България се говори на "ти" защото сме страна на равни хора. По тези земи не е имало аристокрация, нито в България, нито в Отоманската империя. хората са били равни и си говорят на "ти". В други страни, напр. Франция, обръщение на "ти" е обидно, защото така господарите са говорили на крепостните си. В Бразилия въобще липсва обръщение на "ти", така са говорили на робите и това обръщение е отпаднало изцяло от езика, като се използва само в 1-2 южни щата, в които не е имало робство.
Училището и детската градина трябва да са казарма, никога не е имало спор за това. На поробените от финансовата върхушка класи е наложено обратното, техните деца трябва да живеят както искат за да станат негодни за живота и социални аутсайдери.
Защото това е юридически форум ще спомена, че Англия многократно е осъждана в ЕСПЧ за физически наказания в колежи, но тя не е в състояние да принуди ръководството на тези колежите да ги премахнат наказанията, защото родителите няма да изпращат децата си там. В тези колежи учат наследниците на елита на нацията и този елит е наясно, че пътят на успеха е дисциплина и учене, а при най-малкото неподчинение -пръчки по задника.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 12 Дек 2014, 16:09

ivanov_p написа:Децата отиват в детска градина и на училище за да се учат на ред и дисциплина. Там е като в обществото, принудата винаги е налице, без значение дали ще е от страната на администрацията или буйни деца. Заради изперкали родители и НПО-та децата ще се изтрепят едно друго.

Е видяхме в село Дебелт - буйните деца налагат ударно ред и дисциплина, принудата дава забележителни резултати в подготовката за живота. Така де - по-добре да ни оправят от рано, че по-нататък да сме свикнали да го приемаме по-леко и без въздишки, нали? Само що ли си мисля че ако претърпиш подобна принуда в тоалетните на съда от някой пораснал палавник няма да ти е толкова драго.. всъщност, знам ли те...
commodoro
Потребител

Мнениеот commodoro » 12 Дек 2014, 16:22

111888 написа:.

Във франция (или поне в училищата в които си общуват така) обаче учениците може би не посрещат учителите си с ревове и псувни или индиректни и директни заплахи за саморазправа когато учителят направи отчаян опит "да ги занимава с глупости" (така де, да преподава) или пък "да се отваря" (т.е. да понечи да изпита някого). А това е положението в средностатистическите гимназии в големите градове, не говоря за цигански махали или СОУ-та. И както е тръгнало сигурно ще стигнем до там да се молят на тези от строежите да влизат в класните стаи да преподават, понеже кандидатите нещо не се избиват. Учителската професия е толкова престижна, че през 2010г. една от 4-те специалности в СУ (няма грешка - Софийски университет, проверете в гугъл ако не вярвате), в които през септември приемаха с 2-ки от приемните изпити, беше българска филология.
Така че е добре в образователните институции да има камери за да се гарантира на най-елементарно ниво поне личната безопасност или физическото оцеляване на присъстващите.
commodoro
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 12 Дек 2014, 16:42

Не забравяйте, че става въпрос за детски градини. Родителите от шамари срещу децата ли се притесняват или от нещо по-сериозно. А защо и звук?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот commodoro » 12 Дек 2014, 16:55

Аз не съм казвал нищо за звук, макар че би имало още по-дисциплиниращ ефект. Друг въпрос е че като стане нещо почват да увъртат с технически обяснения, че така била направена системата, че само от полицията можели да отворят архивите на записите да прегледат/прослушат, само за една псувня/пръст никой няма да се занимава и т.н... А за детските градини имаше един случай от преди година мисля, когато родители от един бургаски квартал или село беше се оплакаха от блудство с детето им от други деца в градината - което беше отречено в последствие. Все пак, ако имаше видеонаблюдение (може и да е имало не знам) и възможност да бъде прегледано вероятно проверката би завършила доста по-бързо и щяха да се спестят сума ти разправии.
commodoro
Потребител

Мнениеот sechka » 17 Дек 2014, 15:00

И да има камери, какво от това? Стане ли издънка винаги може да се случи, че точно в този момент камерата е била "забила" и записи няма. :wink:
sechka
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 17 Дек 2014, 22:37

Какво е издънка?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Дек 2014, 14:02

Какво видеонаблюдение, какви идеи,значи.!?Някои хора съвсем забравиха за конституционно гарантираните лична свобода и неприкосновеност на личния и семеен живот./ чл.30 и 32 от К./. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sechka » 18 Дек 2014, 14:51

doc03 написа:Какво е издънка?

издъ̀нка

Значение на думата издънка

мн. издънки, ж.
1. Младо стъбло, покарало от корените на дърво. Около липата имаше много издънки.
2. Потомък, наследник. Той е издънка на богата фамилия.
3. Прен. Разг. Компрометиране, провал в нещо. Всичко мина без големи издънки.
sechka
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Дек 2014, 17:53

В едни /вече/ далечни времена имах учителка, която ни говореше на Вие - тази по математика, която беше рускиня. Споделяше, че говори на Вие и на бабите си. Аз на Вие на баба си не съм говорила, тя на мен - също. Така просташки и неуважително, на "ти" си общувахме до смъртта й, Бог да я прости. Лошо възпитание, тц, тц. Та, в същото това учебно заведение, американката ни казваше, че пък в английския нямало "ти" и вие" напук на французите :lol: Крайно време е да се поевропейчим - я ситга с
111888 написа:тази селко-пренебрежителна практика.

Много е селко, шЪ знайтИ.
В този ред на мисли - много градско-респектително ми идва да има пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини, а мен, ако питате - и от яслите, другото би било дискриминация /възрастовата дискриминация („ейджизъм“) представлява установяване неравноправно третиране на индивидите на базата на тяхната възраст/ . Всичко започва с наакания памперс и възможността за пълен онлайн контрол върху смяната му.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот bgmen » 21 Яну 2015, 03:57

nk7702n написа:Какво видеонаблюдение, какви идеи,значи.!?Някои хора съвсем забравиха за конституционно гарантираните лична свобода и неприкосновеност на личния и семеен живот./ чл.30 и 32 от К./. :roll:

Какво е лична свобода? В какви граници се простира Вашата лична свобода, а моята? Що е неприкосновеност на личния и семеен живот? Що е личен живот, а семеен? До къде се простира личния и семейния живот?
А съгласни ли сме на работното ни място да се монтират камери за контрол на персонала?
bgmen
Нов потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии