![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- Дата и час: 08 Фев 2025, 06:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изнасянето на преписки и дела от съда Смятате ли че е редно
|
|
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: изнасянето на преписки и дела от съда Смятате ли че е редно
Закона на Бернули ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- plamen_penev
- Активен потребител
Ревълюшън, Революшън, форумен френд си, ама в казарма не си бил, дело не си изнасял, лошо за развитието, лошо
При мен тези неща стоят по абсолютно същия начин.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Дори не съм предполагала, че въобще към стажантите се отнасят толкова сериозно.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Аз бях на обратния полюс - по време на стажа ми (през даличната 1995 г.) делата бяха купища, съдите малко, - всички се бяха юрнали да стават адвокати, младши съдия в нашия окръжен съд нямаше, а бяхме само двама стажанти. Пишехме решения и определения като идиоти, дори председателят на съда ни разпределяше дела на доклад, караше ни да висим в заседанията, а после влизахме в съвещанията и си докладвахме разпределените дела. Докладваш делото, кажеш си мнението, съдията - член на състава, който е докладчик, казва, че е съгласен (предварително си докладвал на него), отиваш да пишеш, събираш подписи и това е. Формално също беше незаконно - нарушаваше "тайната на съвещанието", но беше невероятна школа.
- system
- Активен потребител
Не, не е редно, но пък колко ли неща са редни изобщо??
По въпроса - аз си изкарах много съвестно стажа, ходих и на заседания и дела за вкъщи носех, и писах и решения и мотиви. А пък колко по чл.410 от ГПК написах, не искам да си спомням.
Но за себе си съм изключително доволна от това което научих. А и удовлетворението, да каже съдията "Браво, много добре сте се справили" е просто....
Аз имах и късмета да попадна на съдии, на които им се занимаваше, и които не ги мързеше да говорят с нас, да обсъждаме казуса и т.н.
По въпроса - аз си изкарах много съвестно стажа, ходих и на заседания и дела за вкъщи носех, и писах и решения и мотиви. А пък колко по чл.410 от ГПК написах, не искам да си спомням.
Но за себе си съм изключително доволна от това което научих. А и удовлетворението, да каже съдията "Браво, много добре сте се справили" е просто....
Аз имах и късмета да попадна на съдии, на които им се занимаваше, и които не ги мързеше да говорят с нас, да обсъждаме казуса и т.н.
- chovecheto
- Младши потребител
...без ИЗРИЧНО ПРЕДВАРИТЕЛНО разрешение.
А не например последващо или общо.![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
А не например последващо или общо.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Не забелязвам никой да твърди че е редно, но в името на целта да се свъши в срок и добре работата... Признавам: и аз съм изнасяла по време на стажа но за в къщи "за домашно" ми даваха ... как да кажа по-безопасни случаи. Например за един уикенд, по 10-20 опасни за себе си и околните луди и зависими съм настанявала за принудително лечение... Но и моя патрон и колегите като не смогваха със сроковете и се бояха от пустите жалещи за "бавност" носеха по много в къщи и несамо през уикенда. А си бяха иначе съвестни и знаещи съдии...
-
stillminkova - Младши потребител
Това, е най-малкия ..."проблем"!
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|