И аз да кажа нещо, може и не на място, мисля като Революшън ...Намирам случващото се за институционално и конституционно нетърпимо, ще се въздържа да търся по –силни думи, както и политически контекст, надам се и да няма целенасочен план, глобална конспирация, подозрително е, но ми се ще – от глупост
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
- да не вярвам.
Няма да има всенародна подкрепа, нито разбиране.Гладният не вярва на сития, като особено му се харесва най-вече на по –гладния често да се показва на по –сития, че има начин да стане по -гладен.Не говоря буквално.Иначе казано обезверените и освирепелите хора, които чакат септемврийските си триста или януарските си тридесет сребърника, не могат да разберат естеството, нито разума във възмущението.Нито могат да разберат и защо точно тази форма на посегателство срещу независимостта, а не която и да било друга, по-нагла, предходна, популистка, престъпна или неморална форма, е била последната капка.Види им се и че иде реч за копнеж за пир по време на чума.Иначе казано всички газим в една и съща кал.Трудното за разбиране относно тези пари е , че не става дума само за пари, но по народному това звучи като празноговор.Не е задължително протестът да бъде разбран от всички зрители, достатъчно е да го осмислят двете страни – протестиращата и протестираната.Както се казва в решения на един небългарски съд
, за да се твърди, че е „унизително”,отнасянето трябва да достигне определен праг, така щото да предизвиква освен страх, малоценност,а тя принизява. Конкретното изглежда такова- не по резултат,той е преживяем, а по време, място, начин, средства на постигане..За да се стигне до абсурдната ситуация съдът да жали пред съд за своята независимост
.
Съвсем взех да звуча като коледна пуйка, патетично
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
, като преди заколение, но да взема да споделя- понеже съм донякъде преходно дете
, съучаствах и съпреживявах много протести- няма такъв, който да не ме е разочаровал после това, нито такъв, за който да съжалявам.Мисълта ми е че не бива, не може, не следва винаги да се мълчи горчиво, с отвращение, с недоверие, навиква се лесно на мълчание.По въпроса всекиму според заслугите.....види ми се отвратителна думичка „заслуги”, понеже го свързвам със „за служене”, за слугуване..може и да не произхожда от там, не съм изследвала.Ще ми се да вярвам, че в съдебната власт парите не бива да се раздават за служене и слугуване другиму, освен на закона и в обществен интерес.Както и че не всички от свестните и честните са запрашили към Европа, ведно с принципите.
Накратко случващото се обезверява именно тези, които трябва да внушават вярата в остатъците от държавност.И заслужават подкрепа, не можем да си завиждаме в протестите, да си мачкаме един друг протестите и да се бием за купата кой е по –за окайване...
Желая на всички една по -добра година!