начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Декларация образец № 7 за здравно осигуряване

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Декларация образец № 7 за здравно осигуряване

Мнениеот street » 03 Дек 2010, 11:51

Добре де!
Аз едно немога да схвана или съм прекалено "глупав"

Не работиш - подававаш декларацията!
Почваш работа - нищо не подаваш?

Като не я подадеш - разбират ,че не си я подал и пишат акта!

Чакайте , бе че като е така работата за какъв ..... го измислиха това с подаването на декларацията, след като знаят кой се самоусигурява и кой не е я е подал, нали щом не си подал същата , значи би трябвало да се самоосигуряваш?

Това ми мирише на декларация - Аз знам ,че знаете , ама да си кажа че се самоосигурявам , да се разпиша ,че после като не внасям нищо да ви е по лесно да ме "опраскате" с лихви и глоби - тъй като аз съм декларирал с подпис и сам съм си сложил главичката на гилотината - доброволно.
Аватар
street
Потребител

Мнениеот franny » 07 Дек 2010, 21:26

Здравейте, искам да питам за тази декларация - объркана съм и не знам дали трябва да я подавам или не. На първи декември ме съкратиха и имам право на обезщетение по чл.222 (че 30 дена след като съм съкратена все още съм безработна).
Това обезщетение първо трябва да ми го изплатят след като мине месец декември и чак тогава мога от борсата да вземам пари, които ще покрият здравните от Януари нататък.
Значи аз месец декември няма да имам внесени здравни понеже не се полагат и ще трябва да си ги платя аз и мисля, че трябва да подам декларация 7 за да не ме глобят. Днес обаче ходих да питам жената, която се занимава с обезщетенията от борсата и тя ми каза, че нямало проблем да висна 1 месец...не знам дали тя не ме разбра или аз не съм й обяснила правилно, но много ме е страх да не ми лепнат някаква глоба. Някой който е сигурен как трябва да постъпя може ли да ми отговори. В моя град няма НАП така че ако трябва да подавам после трябва да се чудя и къде...
franny
Нов потребител

Мнениеот toni5 » 22 Дек 2010, 17:22

от street на 03 Дек 2010, 10:51

Добре де!
Аз едно немога да схвана или съм прекалено "глупав"

Не работиш - подававаш декларацията!
Почваш работа - нищо не подаваш?[quote][/quote]

Нито ти, нито който и от народа е глупав.
Всички институции са свързани и имат обмен на данни - всичко се знае,но в реалността е обратното....нали трябва да плащаме такси за една обикновена справка дори!
Аз като си проверих СО ми излиза- в 2000г имам 6 месеца не плащани осигуровки и за цялата 2001г. не са ми платени.Тогава съм работила в частна фирма.То вече минава 10-годишния срок на давност,но питам защо държавата не е санкционирала работодателят ми тогава да ги плати? :?:
Защо сега за неплатена една здравна вноска има АБСУРДНА глоба от 500лв. от хора без доходи?! :shock:
И в тая изкуствено направена КРИЗА-то е всъщност 75% АЛЧНОСТ+25%СПАД,но не е и точно така,защото от началото на тая "криза"фирмите са регистрирали 30%по-високи обороти!! :shock:

КАЛПАВА УПРАВА ДО НЕМАЙ КЪДЕ!
До кога в тези Народни събрания ще правят от калпави по-калпави закони?
Пълен АБСУРД е цялата държава!
toni5
Младши потребител

Мнениеот rumen_77 » 23 Дек 2010, 19:47

А ако човек не подаде тая декларация 7, вярно ли е че могат да те глобят в следващата една година и после отпада тая "глобяемост"?
rumen_77
Нов потребител

Мнениеот pepa60 » 28 Дек 2010, 11:43

По принцип дължите здравно осигуряване за м декемри, защото върху обезщетението се внасят само осигурителни вноски, но ако в рамките на 36 месеца нямате прекъсване повече от 2 месеца можете да си позволите да не внесете този месец здр.осигуровки. Декларация 7 ще подадете, когато ви приключи борсата, но срокът е едномесечен, да не го пропуснете.
pepa60
Младши потребител

Мнениеот rumen_77 » 04 Яну 2011, 20:44

А ако пропусна този едномесечен срок, цял живот ли трябва да се крия от данъчни?
Нямам нищо против да се спазват законите, обаче когато чух за тая декларация, вече бях закъснял с няколко месеца.
rumen_77
Нов потребител

Мнениеот gench0 » 11 Яну 2011, 12:04

Здравейте и аз искам да попитам, всяка година ли трябва да се подава тази декларация 7 ?
Безработен съм от 2 години, като след изтичане на периода към борсата се отказах от услугите им. В последствие попълвах еднократно Д7, та за тази година отново ли трябва да го правя ?
Осигуровки не съм плащал от как съм безработен, та няма и от къде да ги платя, като пари не печеля.

"Не работя, за да уча, а уча, за да не работя - в България"
gench0
Нов потребител

Мнениеот emiliae » 25 Яну 2011, 10:28

Имате ли представа, ако прекъсването на здравното осигуряване е в рамките на месеца (от 10 до 25 или 30 число), трябва ли да се подава такава декларация и съответно да се внесат пропорционално ЗОВ? Лицето за месеца има осигуряване за 9 дни за здравно, но в закона и наредбата не пише дали прекъсването трябва да е повече от месец, за да се подаде декл.7.
emiliae
Нов потребител

Предишна

Назад към Данъчно право