начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Запитване относно клас прослужено време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запитване относно клас прослужено време

Мнениеот pazderkov » 21 Мар 2011, 20:43

Здравейте!
Имам следния казус и моля за съдействие. Баща ми е служител в здравно заведение в продължение на 23 години на длъжност Снабдител. При последните промени в здравната система длъжността беше съкратена. Той изкара период от 6 месеца на трудовата борса, след което започна работа в същото здравно заведение, но на друга работна позиция, която беше се открила - Монтажист на съоражения в парова централа. Искам да попитам в момента той има ли право да получава Класа си за прослужено време. Благодаря
pazderkov
Нов потребител

Re: Запитване относно клас прослужено време

Мнениеот dessys » 22 Мар 2011, 09:56

Според вас "снабдител" и "монтажист" сходни длъжности ли са? 'Щото според мен не са, съответно няма да му ги признаят годините за прослужени. Ако не беше прекратен, а преназначен на новата длъжност нещата щяха да изглеждат по различен начин.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право