начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

изплащане на обезщетение при съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изплащане на обезщетение при съкращение

Мнениеот artly » 16 Юни 2011, 23:26

Здравейте,

Съкратен съм по чл.328., ал.1, т.2 от К.Т.
Въпросът ми е какъв трябва да е размера на обезщетението което работодателя трябва да ми изплати по чл.222, ал.1 при положение че брутното ми възнаграждение по трудов договор е 744.00 лева + клауза за допълнително възнаграждение в зависимост от постигнатите резултати, а реалното ми брутно възнаграждение е около 1300.00 лева, като разликата от 744.00 до 1300.00 по ведомост се води като надбавка с постоянен характер /премия/ .Осигуровките които са ми плащани в НОИ са на реално полученото ми възнаграждение /1300.00лева/.
Конкретният ми въпрос е следният: Коя сума се взема за база при изплащане на това обезщетение/тази по Т.Д. или тази на която са внасяни осигуровките/ и коя сума се взема за база при изплащане на неизползваният платен годишен отпуск /чл.224/ .

Предварително благодаря.
artly
Нов потребител

Re: изплащане на обезщетение при съкращение

Мнениеот dessys » 17 Юни 2011, 09:21

Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията е полученото от работника или служителя БТВ за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно БТВ, доколкото друго не е предвидено. Базата за изчисляване варира и се формира според отработените дни за месеца, предхождащ прекратяването. Би следвало обезщетението да ви бъде начислено на сумата по ведомост.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право