начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Пътуване след сключен граждански брак

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Пътуване след сключен граждански брак

Мнениеот deshulina » 11 Окт 2012, 17:28

На 6.10.2012г. аз и настоящият ми съпруг сключихме брак, за подарък от родителите си получихме екскурзия в чужбина (Турция) датата на която е 16.10.2012г.Днес ходих до паспортна служба да подам молба за смяна на личните ми документи (паспорт и лична карта) нужни ми за пред Канадското посолство.
Казаха ми ,че не мога да изляза от страната докато личните ми документи не бъдат сменени с новата ми фамилия.По законен път като гражданин на Република България имам право да сменя документите си в 30 дневен срок.Мога ли да пътувам със стария си паспорт извън страната ?
deshulina
Нов потребител

Re: Пътуване след сключен граждански брак

Мнениеот nikiboy » 11 Окт 2012, 21:47

След като под вашето ЕГН вече лицето не е примерно Е. Е. Христова, а Е. Е. Петрова...... е напълно логично да имате проблем на границата, който може да е от голямо забавяне до недопускане да напуснете страната.
За най-сигурно намерете телефон на ГКПП от което мислите на напускате страната и да получите най-точната информация.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство