начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

Фалшифициране на подписи/Заплаха от съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшифициране на подписи/Заплаха от съкращение

Мнениеот kostadinovds » 31 Окт 2012, 14:07

Здравейте, чудя се от къде да започна. Във фирмата в която работя нередностите са не една и две.

Водят ме на една длъжност, но на практика изпълнявам съвсем друга (заради разлика в осигурителните прагове). Имам доказателства за 4-5 години назад, че изпълнявам друга длъжност.
От три документа, които изисках (трудов договор, допълнително споразумение и длъжностна характеристика) са ме подписали и в трите.

Преди 2 седмици аз и един колега с идентичен казус, като моя, отказахме да извършим дейност, която не е включена нито в длъжностната характеристика, на която сме подписани, нито е свързана с дейността, която изпълняваме дефакто.
След среща с изпълнителния директор на фирмата, на която понесохме много обиди, въпросният господин ни заплаши със съкращение, което според мен си е чист реваншизъм. В следствие на това, колегата ми получи нервна криза.
По-късно ми съобщи (само на мен, защото колегата беше в болница), че трябва да си пусна молба за преназначение на длъжността, която реално заемам. Връчих заявление за преназначаване, но догоовор още не ми е представен.
Оказва се, обаче, че все пак плановете на работодателя са да съкрати един от двама ни.

Все още не сме пускали сигнали до инспекция по труда и прокуратура (между другото, в момента работодателя се разследва за смъртен случай на работник, което е отделен въпрос), но смятаме да го направим.

Въпроса ми е има ли начин да оборя заповедта за съкращение (ако ми пусне такава), като незаконна и нечестна и какви стъпки да предприема занапред, какви са шансовете ми и т.н....

ПП: Осигуряват ме на една сума, но щата ми е два пъти по-малък. Възможно ли е това?
kostadinovds
Нов потребител

Re: Фалшифициране на подписи/Заплаха от съкращение

Мнениеот rts » 01 Ное 2012, 15:11

А Вие как работихте толкова години без да имате у себе си трудов договор, че и длъжностна х-ка и доп.споразумение ? На какво основание считате, че Ви са плащани заплати ?
rts
Активен потребител

Re: Фалшифициране на подписи/Заплаха от съкращение

Мнениеот kostadinovds » 02 Ное 2012, 15:35

Договор съм подписвал, но съвсем различен от този, който ми дадоха, след, като си изисках документите.

Моя грешка е, че не съм взел копие от него още в самото начало. От счетоводната къща, която ръководи документите ни ме уверяваха, че мога да си взема копието по всяко време и няма нужда да бързам, за което съм си виновен само и единствено аз.
Осигуровките ми не са били прекъсвани и фирмата, за която работя ми е изплащала заплатата винаги и навреме.

Мисля, че вече изложих казуса си достатъчно ясно...
kostadinovds
Нов потребител

Назад към Трудово право