начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Регистрация на дете, след смяна на име

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Регистрация на дете, след смяна на име

Мнениеот rgt11 » 23 Ное 2012, 03:22

Здравейте! Моля за съвет! Става въпрос за намерението ни да регистрираме дъщеря ни, родена в Англия, и понастоящем с Английско гражданство, и за Българско гражданство. Проблемът е, че се налага да коригираме малкото й име, но тази корекция не се допуска да бъде осъществена в самия акт за раждане, а чрез отделен документ- deed poll, който позволява на Английските граждани легално да си сменят името. Документът се прикрепя към оригиналния акт и се приема във всички инстанции в Англия. За международна употреба, препоръчват да се легализира. Обадих се да попитам в районното ни кметство в България, каква е процедурата и ще има ли някакви усложнения и ми отговориха, че не знаят, тъй като не са имали подобен случзй. Казаха ми да преведа и легализирам всички документи и ще видим. Моля, ако някой е наясно, да ме насочи, тъй като искам да избегна неизвесните.
rgt11
Нов потребител

Re: Регистрация на дете, след смяна на име

Мнениеот borovinka » 28 Ное 2012, 18:01

Правилно са ви отговорили от администрацията - без да са видели документите ви няма как да ви дадат друг отговор. Коригирайте името, заверявате при нотариус, превеждате тук и легализирате, появявате се в съответната служба ГРАО към общината, подавате си документите и се молите всичко да мине наред.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Гражданство