начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Неизползван платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизползван платен годишен отпуск

Мнениеот stoyanovp » 14 Фев 2013, 12:23

Моля ви, имам нужда от помощ, защото съм не особено запознат с правата ми като служител, а моя работодател изглежда няма намерение да ми помогне. Ситуацията ми е следната:
-назначен съм като администратор в Хотел на 13.03.2012
-договора ми беше на 4 часов работен ден (от 13.03.2012 до 13.06.2012), като по-късно ми беше променен на 8 часов
-работя на принципа 2 работни 2 почивни дни(като повечето администратори)
-в договора ми бе посочено, че имам право на 20 дни платен годишен отпуск(за който, на мен график не ми бе даден)
-на 24.05.2012 ми се случи злополука(не трудова) и излязох в болничен до 20.01.2013

Въпроса ми е, имам ли право на обезщетение за неизползваният платен годишен отпуск за 2012 ? И имам ли право на обезщетение, когато бъда освободен, за неизползван платен годишен отпуск през 2013 ?

Ако има нещо, което не съм посочил, или не съм задал въпроса както трябва, моля да ме извините,но това е едва втората ми работа и за пръв път се сблъсквам с такива проблеми.
stoyanovp
Нов потребител

Re: Неизползван платен годишен отпуск

Мнениеот sunrise » 15 Фев 2013, 23:30

Преди прекратяване на трудовия договор имате право само да ползвате през настоящата година неползвания отпуск за миналата година, но не и да Ви се изплати обезщетение. Това е възможно единствено при прекратяване на трудовото правоотношение.
sunrise
Активен потребител

Re: Неизползван платен годишен отпуск

Мнениеот stoyanovp » 13 Мар 2013, 21:47

Мерси много за отговора !
stoyanovp
Нов потребител

Назад към Трудово право