начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Опити за слепоставяне от колега

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Опити за слепоставяне от колега

Мнениеот nsk_88 » 31 Мар 2013, 22:33

Работя в една фирма,в която съм се доказал и с повечето колеги се разбирам отлично и нямам проблеми.Както винаги обаче има и някой,който завижда на постигнатото от някой негов колега и от яд и за собствена изгода се опитва да го злепоставя пред останалите колеги и началниците.Аз също имам един колега,който се опитва да ме злепоставя пред хората като се опитва да ме изкара едва ли не некадърен и че не мога да се справям с работата.Служи си и със думи и ми залага капани понякога.Просто много му личи,че го е яд.Макар да знам,че някои по-важни и високопоставени хора във фирмата ме уважават и са ме виждали как работя и са доволни,аз искам да знам дали има начин да се защитя от разни опити за злепоставяне?
nsk_88
Младши потребител

Re: Опити за слепоставяне от колега

Мнениеот n6391 » 31 Мар 2013, 22:53

Най-добрият начин е да го поканите на разговор и да поговорите открито. По нашите ширини рядко се практикува, но пък е начин да покажете, че няма да се примирите с факта, че някой играе нечестни игри. Още повече, че така може да разберете и дали колегата го прави съзнателно. От изхода на разговора може да си направите съответните изводи. Успех!
n6391
Потребител

Re: Опити за злепоставяне от колега

Мнениеот bradjasal » 06 Апр 2013, 07:25

В частните фирми собственикът-работодател е този, който казва кой крив-кой прав във връзка с работата в предприятието, което издържа и осигурява заплащане на труда на хората, които работят за него и създават продукта, който той-собственикът след това реализира на пазара. Така че той е заинтересован почти винаги единствено от резултатите. Аз бих те посъветвал - напиши един доклад до собственика, в което обясняваш точно това, че такива отношения и поведение вредят на имиджа да компанията, а също така се отразяват и на резултатите. Този, който се занимава с клюки, губи си времето да залага "капани" и т.н. създава нездравословна среда за работа и нанася вреди, което се отразява и впо-лоши или намалени резултати. Посочи и примени - факти.
bradjasal
Младши потребител

Назад към Трудово право