начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Работа по време на неплатен отпуск?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа по време на неплатен отпуск?

Мнениеот campain » 03 Апр 2013, 17:50

Здравейте,в момента работя в една фирма с постоянен трудов договор на 8 часов работен ден.Работодателят ми иска за ме пусне неплатен отпуск за да ме назначат на работа в една друга фирма,защото със сегашният ми работодател изпълняваме един обект,но фирмата която е спечелила търга няма право да назначава подизпълнители и затова той иска да ни пусне няколко човека в неплатен отпуск за да ни назначат във фирмата спечелила търга и така да може да продължим да работим.И понеже аз съм доста далече от тези неща реших да питам тук възможно ли е това,как стои въпроса с осигуровките,трудовият стаж води ли се,кой трябва да ми го впише в трудовата книжка,общо взето всякаква информация ще ми е полезна,защото в момента съм в патова ситуация и не знам какво да правя.Поздрави.
campain
Нов потребител

Re: Работа по време на неплатен отпуск?

Мнениеот rts » 04 Апр 2013, 19:26

Ако официално ви оформят неплатения отпуск, нямате проблем по време на този отпуск да работите на друг трудов договор. Съветът ми е този втори трудов договор да е официален, за да могат да Ви се плащат осигуровките по него, а и да имате защита за трудовото си възнаграждение. Трудовата кножка е грижа на Работодателите Ви, но Вие трябва да я представите за вписване на стажа, назначенията и останлите обстоятелства. Внимавайте със срока на неплатения отпуск и условията, при които Ви наемат по втория договор - трябва да не са взаимоизключващи, за да не стане така, че да сте длъжен да се явите на работа на първото си работно място в период, в който все още трудовия Ви договор на второто място не е прекратен и да трябва да работите едновременно на две места - очевидно невъзможно.
rts
Активен потребител

Re: Работа по време на неплатен отпуск?

Мнениеот campain » 14 Апр 2013, 16:08

Благодаря за отговора.
campain
Нов потребител

Назад към Трудово право