начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Напускане на работа след предупреждение за уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на работа след предупреждение за уволнение

Мнениеот eenked » 25 Апр 2013, 18:05

Здравейте,
Преди известно време получих предупреждение за уволнение, но за съжаление изпуснах двумесечния период, в който можех да го обжалвам, въпреки че в заповедта дори не е упоменато какво е конкретното ми нарушение. Същевременно имам желание да напусна настоящата си работа, но предполагам, няма да се гледа с добро око на отразеното в трудовата ми книжка наказание от страна на евентуален нов работодател. След като обжалването вече не е опция, има ли друг начин това наказание да бъде заличено от трудовата ми книжка, освен изтичане на едногодишен период без повторно нарушение?
eenked
Нов потребител

Re: Напускане на работа след предупреждение за уволнение

Мнениеот nmitova » 29 Апр 2013, 16:07

Здравейте,

Другият начин за предсрочно заличаване на дисциплинарно наказание е по инициатива на работодателя - ако работникът или служителят не е извършил други нарушения на трудовата дисциплина. Заличаването има действие занапред. Заличаването на наказанието се извършва с мотивирана писмена заповед, която се връчва на работника или служителя.
nmitova
Потребител

Назад към Трудово право