начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

обещетение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обещетение

Мнениеот mili4ko » 29 Апр 2013, 17:45

Здравейте!Може ли някой да ми отговори какво обещетение и за колко време се полага в случай ,когато прекратяваш работа след изтичане на едногодишен договор и лицето има като общ трудов стаж около три години ,ако това е от значение.За този период осигуровките са били върху около 1000 лева.Чувала съм че е по удачно ако след това започнеш работа някъде и те съкратят след седмица ще взимаш по-дълго време и повече обещетение ,има ли нещо такова или нее вярно .Благодаря на всеки нойто се отзове и ми отговори предварително.
mili4ko
Нов потребител

Re: обещетение

Мнениеот doc03 » 29 Апр 2013, 23:59

... баси, миличко, за какво даваха тия 1000 лева ? Чисто любопитство ме мъчи ...
(знам, то си е тяхна робота ... имали - дали)
И ... може ли да повториш пак онова ,след втората запетайка ,че е твърде сложно за мен изречението и нещо не разбрах за дължината и големината на обещетенията ,моля.
(Ако мислиш че се бъзикам нее вярно) Изображение
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот m_angelov » 30 Апр 2013, 08:41

:lol: това беше добро...

Сега по същество... с осигурителен стаж до 3 год. периода на обезщетение е 4 месеца, за осигурителен стаж от 3 до 5 год. периода на обезщетение е 6 месеца.
Размерът се изчислява като средно дневен размер на дохода, в/у който са Ви осигурявали за последните 24 месеца.. като ще получавате 60% от него за период на база годините стаж. Това е в случай, че работодателят Ви ви освободи, съкрати и др. с изключение на дисциплинарно уволнение или напускане по взаимно съгласие. Ако сте в последните два случая периодът на обезщетението Ви ще е 4 месеца, а размерът - минималния около 7/8 лева дневно /на работен ден/. В случаи, че трудовото правоотношение е прекратено по взаимно съгласие за да избегнете минималният размер на обезщетението се прави "упражнението за което сте чувала"

п.с. има и други специфики, но те са свързани с конкретните казуси..
m_angelov
Младши потребител

Мнениеот kulova » 30 Апр 2013, 10:45

mili4ko, сега след предходния коментар обеЗщетението можеш да си го изчислиш и сама :D
kulova
Потребител

Назад към Трудово право