начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

болнични след майчинство?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

болнични след майчинство?

Мнениеот pepi80n » 06 Авг 2013, 13:37

Здравейте!
Утре синът ми навършва 2г и ми свършва майчинството,което означава,че ще трябва да се върна на работа,а проблема е,че няма на кой да оставя детето.Мисля да си взема болнични,колкото мога,за да отложа поне с малко връщането ми на работа.От службата ми отговориха,че ще трябва поне за 2дни да се върна преди да изляза в болнични.Искам някой да ми обясни колко болнични бих могла да ползвам и какви са вариантите,ако ме съкратят от работа-мога ли да се запиша на борсата и колко време бих могла да получавам обезщетение от там?
Благодаря!
pepi80n
Нов потребител

Re: болнични след майчинство?

Мнениеот kivago » 06 Авг 2013, 14:01

Вариянтите са много.Препоръчвам ти да се обърнеш към юрист.
kivago
Нов потребител

Мнениеот jimi66 » 06 Авг 2013, 19:42

Можеш да си пуснеш на първо време платен отпуск, за тези 2 г. майчинство са ти се натрупали поне 40 дни.

Можеш да пуснеш неплатен отпуск за отглеждане на малко дете до 8г. - 6 м + до 5 м. на другия родител.

Можеш да ползваш болнични до 6 м. в една календарна година, издаден от ЛКК.

До навършване на 3 г. на детето имаш закрила по КТ и могат да те съкратят само с предварително съгласие на Инспекция по труда.

Не напускай по взаимно съгласие или собствена инициатива защото ще отидеш на борсата само за 4 м. с минимално обезщетение 7, 20 на ден.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот pepi80n » 08 Авг 2013, 11:18

Много ви благодаря! :)
pepi80n
Нов потребител

Назад към Трудово право