начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

чл.327 т.2

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.327 т.2

Мнениеот ehip65 » 28 Авг 2013, 13:24

Здравейте
Работя във една фирма с нормален трудов договор петдневна работна седмица осем часов работен ден.
Осигуровките се плащат на 25-то число ,ведомостите са от същата дата но реално заплатите се плащат след 10-15 дни на ръка.След като си извадих ПИК код от НАП установих ,че ме осигуряват на 600 лв ,а в трудовия ми договор заплатата ми е 900лв.Не съм подписвал допълнително трудово споразумение с новата ми по ниска заплата със сигурност.Също така не са плащали ДПЗО от 2 години.
Мога ли да напусна по чл.327 т.2 и ще има ли глоби за фирмата ако подам жалба в НАП.
Благодаря Ви предварително!
ehip65
Нов потребител

Re: чл.327 т.2

Мнениеот borovinka » 29 Авг 2013, 15:35

ehip65 написа:Мога ли да напусна по чл.327 т.2 и ще има ли глоби за фирмата ако подам жалба в НАП.
Благодаря Ви предварително!

Лаконично:
1. Можете да напуснете на това основание.
2. Можете да подадете жалба в НАП за невнесените ви осигуровки и работодателят дължи внасянето им, но дали ще има ефекта "глоба" не можем да прогнозираме - няма как да надникнем в главите на държавните мъже и жени, натоварени с ревизьорски функции в Националната агенция по приходите. Работодателя може и да си плати дължимото и да не го глобят.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Трудово право